Rüyada vapur gemi görmek ne demek

Rüyada gemi görmenin anlamı

Rüyada vapur görmekle gemi görmek islami rüya tabirlerine göre aynıdır. ve bir çok açıklaması vardır



Her türlü olumsuzluktan kurtulmaya,

İyi insanlarla birlikte gemiye binmek ilahi mağfirete,
gemiden salimen karaya inmek sıkıntı vve ıstırabın sona ermesine,
Geminin batması salimen yapılacak yolculuğa,
Batan gemiden bir kalas, can simidi gibi şeylere tuttunarak kurtulmak verilen sadakaların kabulüne,
rüyada vapur görmek,ruyada vapur gormek
Gemiyi meydana getiren unsurların parçalanması aile fertlerinde meydana gelecek üzücü duruma,
Denizde güzel bir şekilde seyreden gemiyi seyretmek herkes için hayır ve iyiliğe,
Gemi İslama ve esenliğe çıkmay yahut insan vücuduna,
Gemiyi limana çekmek hayra,

karanın içlerine doğru sürüklemek batıl bir yol tutmaya,
Savaş gemileri büyüklük ve küçüklüklerine göre ordu komuta heyetinin üyelerine yahut devletin üst düzey yöneticilerine delalet eder.
Sözlük 2: Rüyada gemi görmek, üzüntü, keder, sıkıntı, hastalık, darlık veya kıtlık içinde bulunan kimse için, kurtuluştur. Geminin karada görülmesi kurtuluşa yaklaşmaktır. Rüyada gemiyi karaya çeken kimse, namussuz olur ve dinde nifak çıkarır. Salih kimselerle gemiye bindiğini gören kimse, hidayete uyar ve Allah (C.C.) onu affeder. Gemiden çıksa, o kimse saadete erer ve düşmanından kurtulur. Bazılan da geminin battığının görülmesi, selametle yapılan yolculuktur dediler. Boş gemi ticaret yönünden kazanç ve faydadır. Bir kimsenin yolcularla dolu olan bir gemi görmesi, onun selamet içerisinde yolculuk yapmasına işaret eder. Kendisini demirlemiş bir gemide görmek, hapiste yatacağına işarettir. Ailesi ve dostlarıyla gemiye bindiğini gören kimse izzet, güzellik, hayır ve berekete işarettir ve düşmanların cimden kurtulur. Bir yelkenle denizi geçtiğini gören kimse, üzüntü ve keder isabet edecek tehlikeli bir iş yapar. Gemide mutedil bir şekilde gittiğini görmek, bütün insanlar hakkında hayıra delildir. Eğer sıkıntılı ve ızdıraplı bir şekilde giderse, ona gelecek üzüntü ve sıkıntıya işaret eder. Geminin parçalandığını ve içinde bulunanların da perişan olduğunu görse, bu rüya bütün insanlar için iyi sayılmaz. Gemi ile denizde gitmeye kadir olamadığını görse, bir topluluk tarafından onun hapis edilmesine, işlerinin durgunluğuna, müşküiata düşmesine işaret eder. Bir kimse geminin kan üzerinde gittiğini görse, zinaya işaret eder. Geminin parçalandığım gören kimsenin, annesi ölür. Bekar olan birisi bir gemi satın aldığını görse, evlenir. Geminin dümeni, onu elinde gören kimse için ilme işaret eder.

Rüyada gemi görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. Kişinin rüyasında bir gemiden çıktığını görmesi; o kişinin feraha kavuşacağına, rüyasında bir gemide öldüğünü görmesi; halkın elinde hayatını kaybedeceğine, rüyasında bindiği geminin susuz kuru bir yer üzerinde durduğunu görmesi; o kimsenin başına birtakım belâ ve musibetin geleceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında bindiği geminin battığını görmesi; o kişinin ticarî işlerindeki kazancının kesileceğine, rüyasında içinde bulunduğu geminin battığını ve eşyasının da su yüzüne çıktığını görmesi; o kimsenin malının bir miktarının zayi olacağına, rüyasında bütün eşyasının battığını görmesi; o kimsenin muhtaç duruma düşeceğine delalet eder. Kirmanî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bindiği geminin deniz sahilinde durduğunu görmesi; o kimsenin eğer yolculuğa çıkma niyeti varsa çıkamayacağına, rüyasında geminin gittiğini ve kendisinin de arkasından takip edip ona ulaşamadığını görmesi; o kimsenin işlerinin pek zor olacağına fakat sonunda arzusuna nail olacağına işaret eder. Rüyada birçok gemilerin seyir halinde olduklarının görülmesi; devlet adamlarının yolculuğa çıkacaklarına, kişinin rüyasında bir gemide olduğunu, geminin yüzdüğünü ve kendisinin de korktuğunu görmesi; o kimsenin büyük kimselere ve devlet başkanına yakın olacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında çok büyük ve süslü bir gemide bulunduğunu ve süslü elbiseler giydiğini görmesi; o kimsenin zenginliğe yaklaşmış olduğuna, kişinin rüyasında bindiği geminin delindiğini görmesi; o kimsenin yaşadığı zamanda bir felâketin meydana geleceğine, rüyasında zırhlı bir gemide bulunduğunu görmesi; o kimsenin devletten kuvvet alacağına yorumlanır. Rüyanızda bir gemide kaptan olduğunuzu ve onu idare ettiğinizi görmeniz; bir yolculuk yapacağınıza, rüyanızda bindiğiniz geminin karada yürüdüğünü görmeniz; fayda getirmeyecek bir yolculuğa çıkacağınıza, rüyanızda geminizin karada kırıldığını görmeniz; bir kişi tarafından bir musibete uğrayacağınıza yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında geminin tahtalarının rüzgâr tarafından götürüldüğünü görmesi; o kimsenin malının devlet tarafından elinden alınacağına delalet eder. Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Bir kişinin rüyasında gemiye kaptan olduğunu ve onu idare ettiğini görmesi; o kimsenin toplum içinde iyi karşılanacağına ve sözünün dinleneceğine, dümeni iyi idare demediğini görmesi; o kimsenin zarar edeceğine işaret eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Bunlarda ilginizi Çekebilir

Şu An bu blogda Rüya okuyan ve Yorum yazan çevrimiçi |

| Ziyaretcimiz var. Teşekkür Ederiz.

Rüyada görmek ne demek blog dini yani islami rüya tabirlerini kişinin rüyasının manası, rüyada çeşitli şeyler görmenin anlamı nı kolayca bulmanız için Diyadin rüya, rüya ihya gibi islami olduğu bilinen rüya yorumları sitelerinden alıntılanarak düzenlenmiştir. rüya tabiri blogu rüyalarınızın tabirinin birebir islami olduğunu veya rüya tabirinin kesin çıkacağını garanti etmez.Rüyalarınız hayır olsun © "Rüyada vapur gemi görmek ne demek" rüyasının tabiri sayfasındasınız.